Presedintele PES Activists Romania, ales vicepresedinte PSD

În urma alenegrescugerilor de la Congresul PSD, europarlamentarul Victor Negrescu a devenit cel mai tânăr vicepreședinte al PSD, cu 3162 de voturi – al doilea număr de voturi la nivel național. Rezultatul reprezintă o victorie importantă pentru presedintele PES activists România, care și-a exprimat recunoștința față de rezultatul alegerilor și încrederea pe care colegii i-au oferit-o, menționând că dorește să ajute prin activitatea sa la îmbunătățirea construcției stângii românești și europene.

„3162 de voturi sunt 3162 de oameni care și-au pus multe speranțe în ideile pe care le-am promovat în ultimii 12 ani. Îmi doresc o stângă românească europeană și aproape de nevoile reale ale oamenilor și un Partid Social Democrat care își respectă (PES) activiștii, membrii și simpatizanții”, consideră noul vicepreședinte al PSD.

Victor Negrescu a mulțumit totodată colegilor din Partidul Socialiștilor Europeni și președintelui Sergei Stanișev pentru susținerea oferită proiectului PES activists Romania și pentru discursul energic și constructiv de le Congresul PSD, adăugând că este onorat de sprijinul primit.

„Sunt ono
rat de sprijinul primit din partea colegilor. (…) încrederea datorată celor 12 ani în care am mers din organizație în organizație este mai importantă și dovada faptului că prin muncă putem să fim apreciați”, a precizat europarlamentarul PSD.

 

Cine este Victor Negrescu?

Victor Negrescu este cel mai tânăr reprezentant PSD în Parlamentul European, câștigător în 2015 al distincției de europarlamentarul Anului pentru Agenda Digitala și Internet. Acesta activează în grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European, fiind membru în Comisia pentru Bugete şi Comisia Juridică din PE. Victor Negrescu are în spate o experiență de 11 ani de politică în Partidul Social Democrat, iar din 2007 coordonează activitatea PES activists România, o structură compusă din peste 7000 de membri și simpatizanți PSD de toate vârstele interesați în politica europeană.

Printre proiectele desfășurate de Negrescu în Parlamentul European se numără facilitarea accesului la fondurile europene pentru statele membre UE, protejarea drepturilor românilor în Europa și promovarea României ca lider regional în domeniul digital, dar și promovarea Garanției europene pentru Sănătate și uniformizarea cerințelor sistemelor de educație din UE.

Noul vicepreședinte al PSD a elaborat și implementat un portal de informare privind oportunitățile de finanțare direct la Bruxelles, a obținut finanțare din partea Comisiei Europene pentru un proiect pilot în valoare de 1 milion de euro destinat creșterii accesului la servicii medicale de calitate în mediul rural, care urmează a fi implementat până la finalul anului 2016, și este inițiatorul campaniei „România cere Schengen!”, care a strâns peste 1.100 de semnături de susținere online.

No comments yet... Be the first to leave a reply!